HuisNieuwsMPE benoemt zijn eerste Britse distributeur

MPE benoemt zijn eerste Britse distributeur

Dit is de eerste keer in zijn 95-jarige geschiedenis dat het bedrijf uit Merseyside een distributeur voor de Britse markt zal inschakelen.

Het is ontstaan ​​doordat het bedrijf een toename van de omzet op de thuismarkt en een groei van het aantal klanten in zijn klantenbestand ervaart.

Historisch gezien handelde MPE rechtstreeks met Britse klanten, maar de groei in de afgelopen vijf jaar heeft ertoe geleid dat het bedrijf hetzelfde distributiemodel heeft aangenomen als in andere delen van de wereld. Het bedrijf zal aan geautoriseerde distributiepartners over de hele wereld en aan grote projectintegrators in het VK rechtstreeks blijven leveren, maar klanten met kleinere eisen of met een meer incidenteel karakter zullen nu via de distributeur worden beleverd.


De SACA Group is de Britse tak van SACA Europe, gevestigd in Nederland. Het wordt bemand door getrainde ingenieurs en is gespecialiseerd in de distributie van elektronische componenten. SACA Europe is een geautoriseerde MPE-distributiepartner en bedient klanten in Bulgarije, Tsjechië, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Roemenië, Slowakije en Slovenië.

SACA UK zal op hetzelfde adres gevestigd zijn als MPE in Liverpool, om de communicatielijnen te verkorten en om de snelheid en efficiëntie van de respons op verkoopvragen en technische vragen en de daaropvolgende productlevering aan de Britse markt te maximaliseren. Door de co-locatie kunnen maatwerkwensen direct met MPE-experts worden besproken.

SACA Group in het VK is ook de geautoriseerde Britse distributeur voor EMI Solutions, Konnect RF en Netzer Precision Motorsensors.