HuisNieuws8-pins chip voegt beveiliging toe aan auto-ECU's

8-pins chip voegt beveiliging toe aan auto-ECU's

Microchip-TA100-cryptoHet heet TA100 en is bedoeld om te werken met een hostprocessor en biedt veilig opstarten (hostcodeverificatie), MAC-generatie, beveiligde sleutel en certificaatopslag en -beheer.

"TA100 neemt de uitdagingen weg die gepaard gaan met de ontwikkeling en levering van veilige code door voorgeprogrammeerde cryptografische interne applicatiecode aan te bieden, voorzien van unieke asymmetrische sleutelparen en bijbehorende x.509-certificaten," aldus Micochip. "TA100 is al door meerdere OEM's over de hele wereld goedgekeurd als een oplossing voor de vereisten van EVITA Medium en EVITA Full HSM."

Binnenin bevindt zich een microcontroller met speciale software die in het ROM is geladen en een niet-vluchtig geheugen tijdens de fabricage van de chip.


Niet-vluchtig geheugen wordt gebruikt voor de opslag van certificaten en voor de opslag van geheime / persoonlijke sleutels. Er is geen directe toegang tot de geheugens vanaf de externe pinnen van het apparaat en er is geen beschikbare programmeer- of debug-interface.

Dit interne niet-vluchtige geheugen is opgesplitst in drie delen:

Het apparaat, zei het bedrijf, heeft zijn aanvalsweerstand laten testen door middel van kwetsbaarheidsbeoordelingen van derden. Het is AEC-Q100 Automotive Grade-1 gekwalificeerd, FIPS 140-2 CMVP Security Level 2 beoordeeld en fysieke sleutel beschermingsniveau 3 gecertificeerd, en heeft High behaald in de Joint Interpretation Library (JIL) kwetsbaarheidsbeoordeling.

Softwarecomponenten, waaronder Autosar-compatibele MCAL-stuurprogramma's, MCAL's en de CryptoAuthentication-bibliotheek van Microchip zijn beschikbaar voor integratie in het Autosar-besturingssysteem of aangepaste softwarestapels met cryptofuncties. Er is een volledige Autosar-referentiestack beschikbaar. MikroBus-compatibele aansluitborden zijn ook beschikbaar

Het biedt verlichting voor automotive Tier 1's en OEM's bij het upgraden van ECU's met beveiliging volgens Microchip v-p Nuri Dagdeviren. "De combinatie van de TA100 en een geïntegreerde softwarestack biedt productieklare software voor onze klanten, waardoor ze beveiliging kunnen toevoegen aan elke automobielmodule", zei hij.

De verpakking is 8-pins of 14-pins SOIC.